Reizen is echt niet zo makkelijk als het lijkt 🙂 Welke reisgids moet je meenemen? Lonely Planet of Rough Guides? Lonely Planet is natuurlijk heel bekend. Om ruimte te besparen kozen wij voor een combinatiegids van heel Zuidoost Azie. Dan heb je in ieder geval wat te lezen. Nadeel: hij weegt 750 gram…

Naast Lonely Planet nemen we ook het boekwerk van Rough Guides mee. Ook Zuidoost Azië. Welke beter is? We laten het weten als we weer terug zijn! Wat gewicht betreft maakt het in ieder geval niet uit 🙁

Update: Absoluut de Lonely Planet. De Rough Guide serie wordt niet meer geactualiseerd…

2 Comments

  1. Eric - reisrelaas.nl

    In de loop van de jaren heb ik 4 Rough Guides en 11 Lonely Planets gebruikt. In het algemeen vind ik dat de Rough Guide meer inhoudelijke informatie bevat, maar dat de Lonely Planet praktischer is. Van één bestemming heb ik beide reisgidsen, nl. China. Voor China vond ik de Lonely Planet fijner, vooral omdat er in kaartjes en in de tekst ook de Chinese karakters staan vermeld. In de Rough Guide moet je dan weer aan het eind van het hoofdstuk kijken hoe het in het Chinees is geschreven. Niet echt praktisch als je in Chendu midden op straat staat em een bepaalde locatie zoekt. Het beste is om in de boekwinkel verschillende reisgidsen te bekijken. Mijn laatst aangeschafte was een Rough Guide, over Napels.

    • Gerard

      Bedankt voor je reactie, Eric! Ik kan me voorstellen dat de Rough Guide in China niet zo handig werkte. Ik benieuwd welke versie ons het beste gaat bevallen. We hebben ze nu allebei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>