Van Amsterdam vliegen we naar Singapore. Daar stappen we over op een vlucht naar de hoofdstad van Vietnam: Hanoi. Voor Nederlanders is een visum voor Vietnam verplicht. Er zijn verschillende manieren om aan een visum te komen. Het makkelijkst is om een ‘visa on arrival’ aan te vragen. Hoewel de naam anders doet vermoeden moet je in Nederland al wel vast wat dingen regelen. Je hebt nl. een visumautorisatiebrief nodig waarmee je op het vliegveld vervolgens het visum op kunt halen.

Visa-on-arrival

Een visa-on-arrival kun je op verschillende manieren aanvragen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de diensten van www.visumvietnam.nl. Eerst vraag je een autorisatiebrief aan. Deze kost via deze website €18,- per persoon (of minder als je voor meerdere personen een visum aanvraagt). Met deze brief ga je vervolgens naar de immigration desk op het vliegveld (in Vietnam). Hier zetten ze nog een stempel. Voor deze stempel betaal je 45 US dollar.

Iets goedkoper is het via de website www.vietnam-visa.com. De autorisatiebrief kost hier 21 US dollar (op dit moment zo’n €19,00). Vraag je echter twee visums aan, dan betaal je 18 US dollar per stuk (op dit moment zo’n €16,50). Voor de stempel op het vliegveld betaal je eveneens 45 US dollar.

Ambassade

Het is echter ook mogelijk om een visum via de ambassade in Den Haag aan te vragen. Een 1 month-single-entry visum via de Vietnamese ambassade in Den Haag kost zo’n €77,-. Vul voordat je naar de ambassade gaat vast het aanvraagformulier in (‘Application for entry visa‘). Volgens de website van de ambassade duurt het ongeveer 4 dagen voordat je visum klaar is. In de praktijk is het vaak met een paar uurtjes geregeld. Kijk wel even goed naar de openingstijden! Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Vietnamese ambassade: www. www.vietnamembassy.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>