Regelmatig komen we websites of apps tegen die handig zijn tijdens het reizen. Polarsteps is er zo eentje. Via de app of de website registreer je eenvoudig de route die je hebt gevolgd. Via GPS wordt die route vastgelegd. Aangevuld met je foto’s en reisverslag houd je thuisblijvers op de hoogte van je ervaringen, zonder dat het je veel tijd kost.

Je kunt er ook voor kiezen om je route zelf bij te houden. Ook erg handig, want zo kun je je route en kaart eenvoudig koppelen aan je blog. Wij hebben daarom gekozen voor de plugin Nomad World Map (kijk maar). Deze plugin is (ook) gratis 🙂 en eenvoudig in te stellen. Ook ideaal om te gebruiken als widget op je homepage (zo bijvoorbeeld).

Hoe werkt dat dan precies?

Nou, zo! Download de plugin en activeer ‘m. Nadat je dat gedaan hebt zie je ‘Nomad Map’ in je adminmenu. Je kunt de plugin nu gaan instellen. Je kunt er voor kiezen om vooraf een route vast te leggen en die vervolgens te koppelen aan foto’s, posts of specifieke reisdata. Je kunt dat natuurlijk ook achteraf doen. Als je een locatie hebt toegevoegd sla je de kaart op. Je kunt er voor kiezen om de verschillende locaties met elkaar te verbinden of juist niet. Je kiest ook zelf het kaarttype en de kleuren uit. Verschillende kaarten maken? Ook dat is geen probleem met Nomad Map! Ideaal dus.

Om je kaart ook zichtbaar te laten worden op je blog of website moet je alleen nog even een shortcode aan je pagina of blog toevoegen. En klaar ben je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>