Een van de hotspots van het noorden van Vietnam is Halong Bay, een karstgebergte in zee voor de kust van Vietnam.  Een toeristische trekpleister. Vanuit Hanoi en alle omliggende plaatsten worden één- of meerdaagse trips georganiseerd. Je betaalt daar al snel €100,- voor en deze prijzen kunnen behoorlijk oplopen. Er is een goedkoper en minstens even mooi alternatief: Cai Rong. Deze plaats ligt een stukje noordelijker en is minder toeristisch. Grote kans dat je met alleen locals in de bus, op de boot en het eiland zit.

Route

In Hanoi neem je de bus naar Bai Chay. Deze bus vertrekt onder andere vanaf busstation Gia Lam. Let even goed op welke bus  je neemt.  Iedere bus heeft een ‘conducteur’ aan boord die er voor moet zorgen zoveel mogelijk passagiers mee te krijgen. Voor je het weet zit je in een bus. Niet alle bussen zijn even comfortabel… even goed opletten dus. Voor de busrit van Hanoi naar Bai Chay (reistijd  +/- 4 uur) betaal je zo’n 120.000 VND per persoon. In Bai Chay kun je overstappen op de bus naar Halong (reistijd +/- 20 minuten, 20.000 VND). Vanuit Halong kun je doorreizen naar Cai Rong. De busrit duurt ongeveer 1,5 uur en kost 25.000 VND.

Vanuit Cai Rong kun je met de boot naar het eiland Quan Lan varen. Je neemt hiervoor gewoon een veerdienst. Voor een paar euro vaar je van Cai Rong naar Quan Lan. Je kunt kiezen voor een snelle dienst (ongeveer één uur) of een traditionele Vietnamese boot die er zo’n 7 uur voor uit trekt. Al met al een stuk voordeliger dan de trips naar Halong Bay. Zorg ervoor dat je voldoende geld meeneemt. Op het eiland kun je niet binnen. Ook de hotels moeten vaak contant betaald worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>