Zo, tijd voor een update vanuit Vietnam. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is zoeken naar een moment om een blog te kunnen schrijven. De dagen vullen zich hier vrij snel. Het reizen kost wat meer tijd en er is hier veel te zien. We zijn weer terug in Hanoi, na een paar dagen Halong, Cai Rong en Quan Lan. Quan Lan is een alternatief voor het toeristische en dus drukke Halong Bay. Halong en Cai Rong zijn de plaatsen die we onderweg hebben aangedaan. Halong Bay is makkelijker te bereiken, maar Quan Lan is een stuk voordeliger en minder toeristisch. Het bleek de moeite waard!

Halong

Halong was onze laatste stopplaats voor Cai Rong. We zijn hier één nacht gebleven om het reizen even te onderbreken. Reizen met een lokale bus is stukken goedkoper dan een rit met een toeristenbus, maar kost wat meer tijd. Ook kost het wat meer moeite de juiste bus te vinden. Buiten de grote plaatsten spreken maar heel weinig mensen Engels. We waren dan ook heel blij dat we na een lange rit een Pizza Hut ontdekten! Gelukkig hebben de meeste restaurants WiFi, zodat we gelijk onze administratie bij konden werken. In Excel houden we onze kosten bij, zodat we een beetje zicht houden op de uitgaven. Vanuit de Pizza Hut hebben we ook ons hotel voor die avond geboekt.

Vanuit Halong zijn we doorgereisd naar Quan Lan. Dit is een eiland ter hoogte van Cai Rong. Het eerste stuk hebben we met de bus gedaan, daarna met de boot. Gelukkig hadden we wat contant geld meegenomen, want het bleek niet mogelijk om te pinnen op dit eiland. Langer dan één nacht blijven was dan ook geen optie. We hebben om het eiland te verkennen een motorbike gehuurd. De eigenaars van het hotel verhuurden deze voor 150.000 VND per dag. Na wat afdingen (ja, we wennen er wel aan!) betaalden we daar 50.000 VND voor. Het was een schakelbrommer, maar daar hebben we best talent voor, zo bleek. Zo hebben we een paar uurtjes over het eiland getourd en gepauzeerd bij een lokaal restaurantje. Noodles with vegetables (gelukkig was er een Engelse kaart), bleek een noodlesoep met garnalen en octopus (or something like that). Het zag er lekkerder uit dan het was, maar we hebben het opgegeten. De locatie was top: direct aan het strand, met heel in de verte nog een paar locals. Verder niets, alleen een heldere sterrenhemel.

Voor het hotel op het eiland betaalden we 200.000 VND, omgerekend is dat nog geen €8,-. Vergeleken met de ijskoffie die ik nu drink is dat geen geld. De koffie kost nl. 160.000 VND (bijna €6,5). Of het hotel is heel goedkoop, of de koffie heel duur. Ik denk het laatste. Maar ja, wel goede WiFi en dus een blog. Misschien dat ik de blogs per opbod ga verkopen 🙂

Massage

Terug in Hanoi hebben we de stad wat beter bekeken. We hebben onder andere een bezoek gebracht aan Hoa Lo Prison, een gevangenis uit de tijd dat de Fransen overheersten. ‘s Avonds hebben we ons laten masseren. We kozen voor een spa waar visueel gehandicapten werken. Dit is een sociaal project wat gerund wordt door de Vietnam Blind Association. Ik denk dat het heel belangrijk is dat ik dit iedere week ga doen. Goede doelen steun ik graag.. 🙂

Minh Thuy’s Family Restaurant

Tenslotte nog iets over onze nieuwste vondst: het Minh Thuy’s Family Restaurant. In dit restaurant serveren ze onder andere vegetarische gerechten. De kok heeft meegedaan aan het programma Masterchef Vietnam en heeft echt talent. We hebben het toegevoegd aan ons lijstje met favourites. We zoeken nog een adresje voor vanavond, maar ik denk dat ik het al wel weet…

Vannacht vertrekken we met de nachttrein richting Sa Pa voor een trekking en een homestay… Even geen WiFi, dus even geen blog. Tot later!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>