We zijn inmiddels ruim 100 dagen op reis. Best lang. Het betekent dat we ruim over de helft van onze reis heen zijn. Dat is best zuur. Voorlopig nog maar even niet aan denken.

Wat doe je dan de hele dag? Gaat dat niet vervelen? Nee, niet. De dagen vullen zich vanzelf. Soms zelfs zo dat we toe zijn aan rust :-). Even geen reisplannen maken, geen goedkope hotels zoeken, geen tickets vergelijken, niet uren achter elkaar in de bus.

Een goedkoop ticket was ook de reden van onze return naar Kuala Lumpur. Een gratis 30 dagen visum voor Thailand krijg je alleen als je per vliegtuig binnenkomt. En dat doe je dan het goedkoopst vanuit een grote stad; Kuala Lumpur in ons geval.

Ik heb al eerder geblogd vanuit KL en we hebben onze dagen vergelijkbaar ingevuld. Veel Tous les Jour dus… Het hotel waar we verbleven lag midden in China Town. Een ideale en centrale locatie en nog comfortabel ook. Perfect dus. ‘s Zondags hebben we opnieuw de Presbyterian Church bezocht. ‘s Avonds bleek er een concert te zijn: Lessons and Carols, een Engelse traditie. In de adventstijd worden er teksten uit het oude en nieuwe testament gelezen die betrekking hebben op Kerst. Uit de aankondiging begrepen we dat het druk kon worden en je daarom op tijd moest zijn wilde je een zitplaats hebben. En dat wilden wij. Ruim op tijd kwamen we aan. We bleken niet helemaal passend gekleed. Tenminste wij waren niet in gala (best wel zeker niet eigenlijk)…

Het bleek dat de Lessons gelezen werden door verschillende ambassadeurs. Dat verklaarde de auto’s voor de deur… Verder bleek Eduard Bomhoff (ex-minister, LPF) een van de gasten te zijn. Leuk om, zo onverwacht, mee te maken.

10 december zijn we naar Surat Thani gevlogen. Hoewel het vliegtuig best comfortabel reist kost het toch ook vaak veel tijd: naar het vliegveld, inchecken, boarden, vliegen, regelen van een visum, wachten op je rugzak. Vooral het verkrijgen van een visum kost veel tijd. Niet dat je er veel voor hoeft te doen, maar de rijen zijn vaak lang. Anderhalf uur in de rij staan is geen uitzondering.

Aan het einde van de middag landden we in Thailand. Omdat doorreizen naar Koh Samui niet meer haalbaar was, overnachtten we één nacht in een zeecontainer. Een tot hotelkamer omgebouwde container natuurlijk. De volgende morgen werden we om 7 uur met een busje opgehaald. Eerst per minibus en daarna per touringcar richting de pier om daar vandaan per ferry (jawel, daar is ‘ie weer) verder te reizen naar Koh Samui. Alles bij elkaar (maar) zo’n 120 km, maar wel 6 uur reizen en wachten. Je went er (een beetje) aan)…

En nu dus op Koh Samui. Opnieuw een eiland. We hebben een lekkere kamer in een rustig resort. We blijven hier een week. Er is een zwembad, een goed ontbijt (inclusief:-)) en prima Wifi (zeer belangrijk). 23 december vliegen we naar Bangkok. Voor die tijd hopen we een paar dagen op de stranden van Koh Pahnang door te brengen. Je hoort wel weer!

Een (wederom) zonnige groet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>