Koh Lanta is een eilandengroep in de Andaman zee, in het zuiden van Thailand. Het bekendste eiland is Koh Lanta Yai, ongeveer 30 kilometer lang en 6 kilometer breed. Het eiland is goed te bereiken per boot vanaf Koh Phi Phi of met de bus vanuit Krabi.

In tegenstelling tot Koh Phi Phi is het over het algemeen vrij rustig op het eiland. De meeste toeristen kiezen voor de meer bekende eilanden in deze zee. Daardoor is Koh Lanta een ideale bestemming voor rustzoekers. Daarbij zijn de prijzen van hotels aantrekkelijker dan op het nabij gelegen Phi Phi.

De meeste hotels en resorts vind je aan de westkust van het eiland. Aan deze kant zijn ook de meeste en mooiste stranden te vinden. In het noorden ligt de belangrijkste pier van het eiland, Saladan. De boten van en naar Koh Phi Phi meren hier aan. Het is ook gelijk de meest toeristische plaats met redelijk veel souvenirwinkeltjes, restaurants en supermarktjes.

Hieronder vind je onze tips!


Zon en zee

Hoe verder naar het zuiden, hoe rustiger het wordt. Daar tref je ook de mooiste stranden aan. Onze top #4:

#1 Nui bay

Verscholen achter een stukje bos vind je deze rustige baai met slechts één restaurantje. Helder water en een mooi zandstrand. Het restaurantje is gebouwd van sloophout en heet dan ook Robinson Crusoe. Wel even opletten, want de opgang van het strand is niet heel duidelijk zichtbaar.

#2 Nui beach

Iets meer naar het noorden vind je het bijna gelijknamige Nui beach. Opnieuw een rustige baai. Nog rustiger, want hier is geen enkel restaurant te vinden. Op het strand staan wat kleine hutjes, gebouwd van bamboetakken. Handig, want zo heb je een beetje schaduw. Een ideale plek ook om van de zonsondergang te genieten. Kijk niet gek op als een aap even in je tas komt kijken… Een beetje opletten dus.

#3 Mai Phai bay of Bamboo bay

Het laatste strand voordat je het nationaal park in rijdt, is Bamboo Bay. Deze baai wordt ook wel Mai Phai Bay of Last Beach genoemd. Deze baai is wat groter en je treft er dan ook een aantal kleine restaurantjes aan. Je bereikt de strandopgang via een zandpad dat duidelijk staat aangegeven vanaf de hoofdweg. Op dit strand zijn over het algemeen wat meer mensen te vinden. Maar voor de afwisseling zeker een bezoek waard.

#4 Kantiang bay

Het laatste strand dat we noemen is Kantiang Bay. Wat ons betreft vergelijkbaar met Bamboo Beach. Ook deze baai is wat groter en je vindt er een aantal restaurants. Het strand is vrij breed en het water helder!


Eten en drinken

Er zijn genoeg eetgelegenheden op het eiland. Van westers tot typisch Thais. Van alle restaurantjes die we bezocht hebben noemen we er drie:

#1 Ontbijten bij Pure

Pure is een healthy food cafe in Klong Nin Beach. In dit restaurant kun je terecht voor een gezond ontbijt, lekkere lunch, of zomaar even tussendoor.

Meer weten?

  •  Facebook: /purekohlanta
  •  Instagram: @purekohlanta

#2 Lunchen bij Living Room

Voor een lekkere lunch of koffie met gebak, kun je ook heel goed terecht bij Living Room. Deze moderne tent heeft een uitgebreide en moderne lunchkaart. Ontbijten kan er trouwens ook. En niet geheel onbelangrijk: een goed Wifi-signaal.

Meer weten?

  • Facebook: /livingroom.lanta

#3 Dineren bij Bobby Big Boy

‘s Avonds kun je dineren bij Bobby Big Boy. Dit restaurant serveert alleen Thaise gerechten. De vriendelijke eigenaar spreekt goed Engels. Vooral de gele curry is het proberen waard!

Meer weten?

  • Facebook: /Bobby-Big-Boy-Thai-RestaurantBar

Koh Lanta Noi

Koh Lanta Noi ligt bijna tegen Koh Lanta Yai aan. Vanaf de Saladan pier kun je het eiland zien liggen. Op dit moment wordt er een brug gebouwd waarmee je straks makkelijk van het ene naar het andere eiland kunt. Nu kan dat nog niet. Gelukkig maar, want wie nu wil oversteken kan dat met een kleine houten boot doen. Local met de locals. Je motorbike, die neem je natuurlijk gewoon mee:

Je vindt deze veerboot aan het einde van de weg die van het zuiden van het eiland naar het noorden loopt. Je betaalt 20 baht per persoon en 10 baht voor je scooter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>