Op Nusa Lembongan zijn genoeg leuke tentjes te vinden. Naast de traditionele warungs vind je er verschillende hippe restaurants. In dit blog noemen we onze top 5!

#1 Bali eco deli

Voor goede koffie, ontbijt of lunch kun je goed terecht bij Bali Eco Deli. Het was onze favoriete plek voor een gezond ontbijt met yoghurt, granola muesli en vers fruit. Bali Eco Deli probeert verantwoord om te gaan met de natuur. De meeste producten die ze gebruiken komen van fairtrade bedrijven uit Indonesië. Daarnaast zamelen ze ook plastic in, zodat het eiland netjes schoon blijft. Je vindt Bali Eco Deli aan de hoofdweg van Nusa Lembongan, achter het strand van Jungut Batu.

#2 last stop Bar and cafe

Naast Nusa Lembongan ligt een nog kleiner eiland: Nusa Ceningan. Beide eilanden zijn met elkaar verbonden via de Yellow Bridge. Als je deze brug oversteekt en direct na de brug rechtsaf slaat (Jalan Nusa Ceningan), vind je dit tentje na een kleine kilometer aan je rechterhand. Een toplocatie om even te relaxen op de zitzakken in het zand. Vanaf het terras heb je een perfect uitzicht op de zee.

#3 Muntigs & THe deck

Toe aan een wat meer chique restaurant? Breng dan een bezoek aan Muntigs. Dineren met adembenemende uitzichten of ‘s avonds bij kaarslicht! Op de menukaart vind je gerechten uit zowel de Aziatische als de westerse keuken. De prijzen in dit restaurant liggen wat hoger dan de doorsnee restaurants, maar daar krijg je dan ook wat voor! Wil je een mooi plekje met goed uitzicht, vergeet dan niet te reserveren!

Naast Muntigs vind je het hippe zusje: The Deck. Vanaf het terras heb je goed zicht op het strand van Jungut Batu en de zee. Je kunt er uitstekend terecht voor een kopje koffie of ontbijt. Naast sweet cakes staan er ook light delights op de kaart. Een aanrader!

#4 Ginger Moon

Toe aan wat anders? Ga dan eten bij Ginger Moon. Dit restaurant serveert Mexicaanse gerechten. Voor elk wat wils, want van de meeste gerechten is ook een vegetarische variant beschikbaar. De bediening laat soms even op zich wachten, maar het is het wachten zeker waard! Naast Mexicaanse gerechten staan er ook een aantal Italiaanse opties op de kaart.

#4 Lemongrass

Last but not least: Lemongrass Bar and Restaurant. Op de uitgebreide kaart tref je zowel Indonesische als westerse gerechten aan. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Het is er regelmatig erg druk, als je zeker wilt zijn van een plekje kun je een tafel reserveren. Even wachten aan de bar met een cocktail is natuurlijk ook geen straf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>