Je hebt van die dingen waar je een soort haat-liefde verhouding mee hebt. Ik heb dat dus met scooterrijden. En laat dát nou net onze ‘core business’, naast leuke koffietentjes bezoeken, zijn tijdens onze vakantie. Al vanaf het begin van onze trip hangt het moment van ‘wanneer moet ik nou zelf achter het stuur gaan zitten’, als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd. En jawel, gisteren was het moment dan daar.

We zijn intussen op Bali aangekomen en willen daar verschillende plekken gaan bezoeken. Twee mensen + backpack en daypack op een scooter is voor veel Aziaten helemaal niet gek. Die mensen nemen echt hun halve huisraad mee op dat ding. Maar voor ons ging dat net iets te ver. Je wilt ook wat comfort tijdens je vakantie ;).

We vroegen aan een politieagent of hij een moterbikerental wist. En zoals dat hier dan gaat, belde hij een vriend die ons aan scooters kon helpen. Omdat het 15 minuten lopen was, leende meneer agent zijn eigen motor uit zodat wij daar konden komen. Hoe bizar is dat! Gerard en ik gingen met bepakking op zijn motor en Herwin ging bij de verhuurder achterop.

Nu twijfel ik even of ik het volgende op moet gaan schrijven…. maar als ik het niet doe dan doet of Gerard of Herwin het wel :). Voordat ik bij Gerard achterop de motor ging zitten moest er nog iets van een helm op mijn hoofd. Het zal vast de spanning geweest zijn, waardoor ik deze verkeerd om op mijn hoofd zette…. (ahum).

Na deze, toch wel lachwekkende start, moest ik er nu toch echt aan geloven. Na nog even een donut naar binnen te hebben gewerkt, je moet toch voldoende energie hebben om scooter te kunnen rijden, nam ik plaats achter het stuur op een veel te heet zadel. Omdat in een heeeeel ver, verdrongen, verleden een keer de fout maakte veel te veel gas te geven bij het wegrijden deed ik dit nu héél voorzichtig. En je raadt het al, dit ging allemaal eigenlijk best wel goed.

Inmiddels heb ik al heel wat kilometers op mijn naam staan. Ik ben echt nog geen volleerd scooterrijder, maar ik kom wel aardig in de richting (al zeg ik het zelf ;)). Ik hou maar gewoon vast aan het feit dat liefde uiteindelijk alles overwint en het met het scooterrijden dus ook wel goed zal komen…

Van de redactie: Na twee weken scooter te hebben gereden overweegt Hanneke haar auto te verkopen en een scooter aan te schaffen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>