Reis je door Bali, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Ubud. Ubud staat bekend als het culturele hart van Bali en om zijn traditionele hindoecultuur. Bali, maar zeker ook Ubud, wordt steeds meer een toeristische trekpleister, waardoor er helaas ook veel van de authentieke sfeer van het eiland en het dorp verloren gaat. Desondanks is het een fijne plek om een aantal dagen te verblijven. Niet in de laatste plaats vanwege alle leuke koffietentjes, café’s en restaurantjes. Hieronder geven we onze top 5 weg: 5x eten en drinken in Ubud.

#Caramel

Caramel is een patisserie en café, gespecialiseerd in cakes en macarons. Absoluut een stop waard dus! Het winkeltje zelf is heel klein, maar je vindt zeker een plekje op het dakterras vanwaar je goed uitzicht hebt op de drukke straat. Een goede plek om lekker mensen te kijken :-). Naast sweets verkopen ze er ook gezonde juices. Een extra reden om hier even bij te komen dus! De mangojuice is onze favoriet.

#Clear cafe

Schuin tegenover Caramel vind je restaurant en spa Clear. Wel even goed kijken, want je loopt of rijdt er gemakkelijk voorbij. Op de uitgebreide kaart vind je zowel gerechten uit Indonesië als het westen. Het design van het restaurant is top, en daarom een ideale plaats om een tijd te blijven hangen. Je kunt er ook terecht voor een gezond ontbijt. Begin de dag bijvoorbeeld met een fruitsalade met granola en yoghurt of rockstars oats. Kun je geen genoeg krijgen van de relaxte sfeer, blijf dan nog wat langer hangen en geniet van een van de massages.

#Warung semesta

Semesta serveert met name vegetarische gerechten uit Indonesië. Een goede optie om hier kennis te maken met de Indonesische keuken. Maak het af met een verse, koude, jonge kokosnoot en je bent nog gezond bezig ook! Naast lunch of diner kun je er ook terecht voor een cooking class. Neem Indonesië mee naar huis…

#Little india

Houd je van de Indiaase keuken? Ga dan langs bij Little India, een kleine gezellige warung. Little India zit iets buiten het centrum. De familie helpt je graag bij het maken van een goede keuze van de kaart. Ze hebben er zowel vegetarische als niet-vegetarische gerechten. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>