De eerste stop in Italië is Pilzone, aan het Lago d’Iseo. Ook deze ronde hebben we geen camping vooraf geboekt. Het is redelijk druk, zodat we even moeten zoeken naar een camping met vrije plaatsen. We kozen voor camping Olivella, direct aan het meer.

#Monte Isola

Iets boven Pilzone ligt het plaatsje Sulzano waar vandaan je in een paar minuten over kunt varen naar het eiland Monte Isola. De (kleine) veerboot vertrekt ieder kwartier en vaart 24 uur per dag. Een absolute aanrader! Voor €5,0 sta je aan de andere kant. Je kunt het eilandje te voet ontdekken of een fiets huren bij een van de verhuurmaatschappijen in het haventje. Je kunt de aangeven fietsroute in een ruim een uur fietsen, maar je kunt natuurlijk ook de tijd nemen zodat je wat terrasjes kunt meepakken en kunt genieten van het water!

#Sarnico

Op een klein half uurtje rijden van Pilzone ligt het stadje Sarnico. Een levendig en mooi stadje aan de rand van het Iseomeer. Een bijzondere bezienswaardigheid is het oratorium di San Paolo. Je kunt ook de kerk van San Martino, de romaanse kerk van San Rocco en Nazario met een bezoek vereren. En natuurlijk moet je ook even lang bij een van de vele gelateria’s die het stadje rijk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>