We zijn ruim anderhalve week op reis, tijd dus voor een update. We maken een roadtrip door Italië. Ook een beetje door Zwitserland trouwens. En natuurlijk via Nederland en Duitsland, anders is het geen echte roadtrip. Enfin, Zwitserland en Italië dus. In de blogs die volgen geven we je tips voor leuke plaatsjes, campings en natuurlijk de beste terrasjes in de regio!

.

#Avegno

Onze eerste stop is Locarno. Avegno om precies te zijn. Dit plaatje ligt in de vallei Vallemagio, net boven het Lago Maggiore. We hebben onze tent opgezet op campeggio Piccolo Para (***), aan het water van een bergbeek.

.

Hoe verder je de valleien intrekt hoe ruiger het landschap wordt. Je hebt er mooie uitzichten op de bergen, de bossen en natuurlijk de watervallen. Je vindt er kleine dorpjes met hun typerende en traditionele stenen huizen en kunt de lokale keuken ontdekken in de vele restaurants!

.

In de omgeving kun je heel mooie wandelingen maken en omdat het de vallei náást het populaire Valle Verzasqa is, is het er (zelfs in het hoogsezein) redelijk rustig. Zo wandelden (lees: zweetten) wij naar Lago Magnola. Een super mooie, enigszins pittige, route.  De bergwandeling start in het plaatsje Fusio op 1289 meter. Het hoogste punt van de wandeling is het meer van Magnola op 2003 meter. Met een aantal stops een route van zo’n 4,5 uur. Onderweg zijn er voldoende beekjes om je waterfles te vullen. Kijk voor meer informatie op www.vallemaggia.ch

.

#Valle Verzasqa

Natuurlijk mag ook een bezoek aan het populaire, en dus wat drukkere, Valle Verzasqa niet ontbreken. Je kunt er een van de hoogste stuwdammen van Europa (220 meter) bezoeken en in de voetsporen van James Bond een bungeesprong maken (veel plezier J). Aan de weg die door Valle Verzasqa leidt kun je ook heel goed even stoppen om te zwemmen in het heldere bergwater. Via de rotsen klauter je naar mooie en afgelegen ‘privé-strandjes’. Ook het autovrije Sonogno, aan het einde van de weg door Valle Verzasqa, is een aanrader! Slenter even door de straatjes van dit stille dorpje en pak een terrasje voordat je aan de terugweg begint.

.

Ook het stadje Locarno en het Lago Maggiore mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Genoeg te doen en te beleven dus! Na 3 nachten hebben we onze spullen ingepakt voor een korte trip naar onze volgende bestemming: Lago D’Iseo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>