Kandy
We hebben de Pidurangala rots achter ons gelaten (uiteraard niet voordat we ‘m bedwongen hadden) en zijn verder getuktukt naar Kandy. Kandy klinkt vrolijk, maar is vooral heel druk. In Kandy start de bekende treinreis naar Ella, een van de mooiste treinreizen ter wereld – zegt men. De verhuurder van onze bolide bood de mogelijkheid om de TukTuk door iemand anders naar Ella te laten rijden, zodat je zelf met de trein kunt gaan, maar wij hebben na overleg met internet besloten om de route met onze TukTuk te rijden. We hebben op een reisblog een mooie route gevonden en per slot van rekening is het goedkoper…

Nuwara Eliya
Na twee nachtjes Kandy hielden we het daar voor gezien, pakten we onze spullen bij elkaar en hebben we de route gereden. Hoewel het een gokje was, was het absoluut een goede gok. Over rustige bergweggetjes, tussen de theeplantages door en via kleine dorpjes en bij dit alles mooie vergezichten, toerden we richting Ella. Omdat de route van Kandy naar Ella wat te lang is voor één dag, overnachtten we in Nuwara Eliya. Het stadje staat vooral bekend om zijn theeplantages en fabrieken. De Britse invloeden zijn er nog heel goed zichtbaar. Zelfs het klimaat lijkt erop aangepast, want je kunt er gerust een lange broek en trui aantrekken.

Ella
De volgende ochtend hebben we het laatste deel van de route gereden om rond de middag in Ella aan te komen. Ella is een klein gezellig dorpje en omdat het het eindpunt is van de bekende treinroute zijn er veel toeristen (lees: backpackers) te vinden. En waar veel toeristen zijn, zijn vaak leuke restaurantjes en waar leuke tentjes zijn vind je ons. Kortom: de cirkel is rond.

Trein
We boekten een leuke homestay met top uitzicht. Vanuit ons raam zien we Little Adams Peak en Ella Rock. Om toch ook wat van de treinreis mee te maken hebben we hier vandaan een klein stukje van de route afgelegd: heen en weer naar Haputale. Haputale ligt 25 kilometer van Ella (in de richting van Kandy) en je reist er met de trein in een uur naar toe. Op veel foto’s zie je mensen uit de trein hangen. Uiteraard om het mooie landschap te zien, maar zeker ook omdat je in de trein geen plaats hebt… Wel een leuke ervaring uiteraard, maar een uurtje was wat ons betreft helemaal prima. Super zo’n TukTuk!

Plan
Het plan was om na een dag of drie weer verder te trekken. Dat liep net even anders, want: reizigersdiarree. Lang verhaal kort: diarree, koorts, zweten, koud, overgeven. Al met al heeft het zo’n acht dagen geduurd, wat tamelijk lang schijnt te zijn. Gelukkig niet alle dagen even heftig, maar toch. Na overleg met een arts in Nederland daarom een bezoek gebracht aan de dokter in Ella. Hoewel ik hoopte op een recept voor antibiotica kreeg ik een doorverwijzing naar het ziekenhuis een paar dorpjes verderop. Pak je toch weer even mee…  Een mooie gelegenheid natuurlijk om even in zo’n ziekenhuis rond te kijken. Conclusie: best wel anders… met hygiëne nemen ze het niet al te nauw in ieder geval. Gelukkig hoefde ik alleen maar bloed te prikken (de naald kwam uit het plastic, check!) en wees de uitslag geen bijzonderheden uit. Knokkelkoorts kon gelukkig worden uitgesloten.

On the road again
Met een recept voor een antibiotica en nog wat andere middeltjes konden we een uurtje later weer terug naar Ella. Op dit moment zijn we daar nog om even uit te zieken. Vandaag alweer een kleine wandeling gemaakt naar Adams Peak en morgen hopen we verder te reizen naar de zuidkust. Back on track.


Bekijk deze stap (en de foto’s) op PolarSteps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>