Het vorige blog is bijna een maand oud; hoogtijd voor een update dus. We hebben Sri Lanka inmiddels achter ons gelaten en zijn via Maleisië naar Australië gereisd. Veel te druk om te bloggen…

Been there…
Na Ella (Sri Lanka) zijn we naar de zuidkust van het eiland gereisd. Deze kust is vooral bekend vanwege de mooie stranden en het mooie weer. Tenminste, als je in het juiste seizoen reist. Dat deden we blijkbaar niet, want het regende nagenoeg non-stop en ook nog eens ontzettend hard. Had ik al gezegd dat het NON-STOP regende? Niet echt top weer voor een strandbestemming dus. Regelmatig moesten we door ondergelopen straten tuktukken wat resulteerde in een haperende motor of lange omwegen. Maar goed: been there, done that. Wel veel koffietentjes gezien.

Colombo
Onze laatste stop was ook het beginpunt van onze roadtrip: Colombo. Een veel te grote en drukke stad voor een kleine TukTuk… De laatste 60 kilometer waren niet echt relaxed vanwege het vele verkeer, uitlaatgassen, kriskras-rijdende-Sri-Lankanen-die-helemaal-niet-bang-zijn-voor-een-deukje (versus twee-Nederlanders-die-dat-wel-zijn) en monstertruckachtige bussen en dito chauffeurs. Moe en voldaan leverden we onze TukTuk weer in en vlogen we richting Maleisië voor een nieuw hoofdstuk.

Kuala Lumpur
Eigenlijk was het niet meer dan een paragraaf, want onze stop in Kuala Lumpur duurde maar een paar dagen. In Sri Lanka boekten we een ticket naar Perth (Australië). En ja, traveling on a budget, dus: zo goedkoop mogelijk. Een paar dagen Kuala Lumpur tussendoor bleek de beste optie. Geen straf natuurlijk want Kuala Lumpur is een prima stad om een paar dagen te verblijven. En ja, een rooftop zwembad en een blauwe lucht helpt dan wel mee!

Dagbudget
Australië stond al een tijdje op ons wensenlijstje, maar is niet echt goedkoop… In Azië kunnen we rondkomen met een dagbudget van 25 euro p.p., maar in Australië moet je dat al snel keer vier doen. Een aanslag op ons budget dus. Maar wel heel gaaf en anders dan Azië. Er zijn heel wat berekeningen aan voorafgaan, maar het einde van het liedje is dat we er zijn 😉

Australië
Woensdag 2 oktober zijn we aangekomen in Perth, de meest afgelegen stad van Australië. Je moet dus al snel heel wat kilometers maken om naar een volgende plaats te reizen.  Een camper of fourwheeldrive huren paste niet echt in ons budget en het openbaar vervoer is geen optie. We besloten daarom een auto en kampeerspullen te kopen. Dat past ook niet echt lekker in het budget, maar in ieder geval beter. Als we de auto weer een beetje goed weten te verkopen komen we er goed mee weg… Er is een serieuze markt voor backpackerauto’s, dus we hebben goede hoop. Wij hebben voor een 4WD gekozen, zodat we ook van de gebaande paden af kunnen. Er worden hier auto’s verkocht met verbazingwekkende kilometerstanden (400.000 km is geen uitzondering), maar de onze heeft een bescheiden 175.000 km gereden, heeft goede banden en ziet er (nog) heel netjes uit. Dat moet goed gaan komen.

Al met al zijn we een kleine week in Perth gebleven: auto’s kijken, besluiten, betalen, ophalen, campingspullen aanschaffen, ‘woonadres’ regelen voor de wegenbelasting en nog meer campingspullen halen. En nu helemaal klaar voor een serieuze roadtrip. We hebben de eerste 300 kilometer er inmiddels opzitten en het gaat lekker. We hebben de eerste Kangoeroes gezien en het eerste sterretje in de ruit…


Bekijk deze stap (en de foto’s) op PolarSteps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>