Te weinig geblogd en te veel gereisd. Soms weet ik niet meer goed hoe het ook alweer zat. Dan is het fijn dat Polarsteps zelf op een kaart registreert waar je bent geweest…

Denmark
Na Margaret River zijn we doorgereden naar Denmark. We hebben daar overnacht op een basic camping, vlak aan het water. De camping wordt beheerd door vrijwilligers, waardoor de kosten voor een overnachting heel laag zijn. We hadden hier opnieuw heel veel last van de zgn. bushflies. Met name in West Australië komen deze beestjes heel veel voor. Het zijn gewone vliegen om te zien, maar ze zijn met heul veul en gaan zitten waar ze zin hebben: je oor, oog, mond… Wegslaan helpt voor precies één seconde en dan zijn ze er weer. Buiten eten is dan echt geen optie, tenzij je het een aanvulling op je dieet vindt. Hoewel gratis, leek dit toch niet zo’n briljant plan.

Gloucester Tree
De weg van Margaret River naar Albany, onze volgende stopplek aan de zuidkust, loopt dwars door een groot bos met voornamelijk eucalyptusbomen. De Gloucester tree, slechts 58 meter hoog…, kun je ook beklimmen. Dat moet je natuurlijk ook meegemaakt hebben. Het was de moeite waard. Eenmaal bovengekomen heb je een heel gaaf uitzicht over het beroemde bos.

Albany
Hoewel het weer in Zuidwest Australië al wat minder (vooral kouder) is dan rondom Exmouth, geven ze nu voor de komende dagen heel veel regen en wel heel lage temperaturen op. Tijd om dekking te zoeken dus. Via internet vonden we een chaletje in Albany voor een belachelijk lage prijs. Dat moest haast wel een foutje zijn, want ook de receptiemedewerker keek een beetje verbaasd. Voor omgerekend 14 euro per nacht heb je normaal gesproken nog geen kampeerplaats… Even een normaal bed, eigen douche en (ook niet geheel onbelangrijk) een wasmachine in de buurt. Deze vier dagen heeft het nagenoeg non-stop geregend. Heerlijk om dan vanuit je warme chalet over de camping uit te kijken… 😉


Bekijk deze stap (en de foto’s) op PolarSteps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>