Te weinig geblogd… Even een inhaalslag maken dus. Inmiddels in Indonesië, maar nog genoeg te schrijven over Australië.

Terug naar Perth
Ondanks de korte pitstop in Badginggarra bereikten we Perth nog diezelfde dag. Omdat Perth ook ons vertrekpunt was en we er aan het einde van de reis terug hopen te komen, slaan we de stad nu over. Door het oponthoud zijn we wel wat later dan gepland en dus te laat om een camping te zoeken in de buurt. Opnieuw een nachtje in de auto dus. Bij daglicht zie je genoeg potentiële overnachtingsplekken, maar bij nacht blijkt het vinden van een geschikte plek toch een stuk ingewikkelder. Na een aantal pogingen vinden we een plek iets onder Perth. Alle spullen dus weer uit de auto, enigszins verdekt opstellen en opblazen dat luchtbed. En opnieuw een prima nacht.

Cape Naturaliste
Daar vandaan was het niet meer zo ver naar Margaret River, onze volgende stopplaats. We hebben de tip gekregen om eerst een bezoek te brengen aan nationaal park Cape Naturaliste. Het zou ook een goede plaats zijn om walvissen te spotten. Je moet er geduld voor hebben, de brandende zon negeren, een verrekijker hebben en van de gebaande paden af, maar dan heb je ook wat! Bloedheet, dat wel.

Margaret River
Aan het einde van de middag bereikten we Margaret River. Een klein dorpje in de wijnregio. We kozen ervoor om in het nationaal park te overnachten. We vonden een mooie plek in het bos met een vuurpot. Even wat houtsprokkelen dus en opstoken dat vuur. Dat is nog tamelijk ingewikkeld, zeker met nat hout, maar de aanhouder wint. Hoewel primitief, besloten we er nog een nachtje aan vast te plakken… Het houtsprokkelen verliep de tweede ronde alleen wat minder soepel. In Australië wordt overal gewaarschuwd voor gevaarlijke en giftige dieren. Spinnen, slangen, haaien, kwallen, wilde honden… het gevaar kwam echter uit een andere hoek: Magpies. Deze zwart witte Australische ekster blijkt zijn territorium te verdedigen door mensen aan te vallen: duikvluchten en pikken. Wisten wij niet. Rennen blijkt dan ook een heel slechte taktiek. Vertelt ook niemand je. Sindsdien zien we overal bordjes die waarschuwen voor deze terrorvogel…


Bekijk deze stap (en de foto’s) op PolarSteps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>