Esperance: A beach and nature-lover’s dream. Na een aantal dagen regen in Albany, maar wel lekker warm in een chalet, zijn we naar Esperance gereden. De regio van witte poederstranden, turquoise water en onbewoonde eilandjes. Helaas voor ons was het zeewater ronduit koud, waardoor we het heldere water aan ons voorbij hebben moeten laten gaan en de snorkelspullen in de auto konden laten. Op het strand was overigens ook al genoeg te zien… De kangoeroes zijn hier absoluut niet schuw en komen een kijkje nemen op het strand.

Opties
Na Esperance hebben we twee opties: blijven rondreizen in West-Australië, of de oversteek maken naar oostkust. Omdat we de zuidkust wel hebben gezien en de temperaturen nog niet echt zomers zijn, zouden we dan in de outback rond kunnen reizen. Wel avontuurlijk, maar ook wat primitief schatten we in. In ieder geval met ons budget. De oversteek maken is ook avontuurlijk, want dat betekent dat we de Nullarbor moeten oversteken, een grote – bijna boomloze – vlakte van zo’n 1200 kilometer. De totale reis naar Brisbane is overigens 3800 kilometer. Met onze benzineslurpende auto ook niet echt fijn voor ons budget. Na wat wikken en wegen besluiten we de oversteek te wagen.

Nullarbor
De Nullarbor, maar eigenlijk de hele rit van Esperance naar Brisbane is een heel bijzondere ervaring. We rijden de route in 4 dagen. Een kleine 1000 kilometer per dag dus, met een gemiddelde snelheid van 90 km per uur…. Regelmatig springen kangoeroes over de weg of moeten we op de rem voor emoes. Mensen kom je hier niet veel tegen. We hebben geen telefoonverbinding, internet of radio. Om de tijd te doden luisteren we heel wat podcast. Om de paar honderd kilometer is er een roadhouse waar je kunt tanken, wat kunt eten en meestal kunt slapen op een klein kampeerterrein. Niet iedereen komt op de plek van bestemming aan… Onderweg komen we heel wat autowrakken tegen. Blijkbaar is het afslepen van deze auto’s te duur.

Hotel
De meeste nachten brengen we in de auto door. ’s Morgens ontbijten we met havermout en zelf gezette koffie. Daar kan geen hotel aan tippen. Na ruim vier dagen bereiken we dan eindelijk de bewoonde wereld en komen we aan Brisbane. Even bijkomen…


Bekijk deze stap (en de foto’s) op PolarSteps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>