Frequent Asked Questions (FAQ)

Kunnen we een vrijblijvend gesprek plannen?

Dat kan. Het eerste gesprek waarin we vragen naar je ideeën, doelen en wensen is altijd vrijblijvend. We kunnen zowel overdag, ’s avonds als in het weekend online afspreken. Als je liever face to face afspreekt, kan dat (vaak) ook.

Hoe ziet zo'n vrijblijvend gesprek eruit?

We vinden het prettig eerst even kennis te maken. Het is goed om te weten wie we voor ons hebben en dat geldt andersom waarschijnlijk ook! Vervolgens gaan we aan de slag om de doelen, de doelgroep, jouw wensen en ideeën in kaart te brengen. Uiteraard denken we daarin graag met je mee. Met de informatie uit dit eerste gesprek gaan we aan de slag met een plan van aanpak.

Wat moet ik me voorstellen bij een plan van aanpak? Dat klinkt niet bepaald hip!

Het klinkt niet hip, maar het is wel hartstikke handig! Een plan van aanpak geeft jou en ons een beeld van de route. Wat zijn de doelen, hoe moet het eruit gaan zien, wat is de tijdsplanning en wat zijn de kosten? De offerte is altijd een vast onderdeel. Pas nadat jij tevreden bent over het plan van aanpak gaan we aan de slag.

Is dat wel handig, contact via internet?

Wij vinden van wel! Er zijn genoeg online mogelijkheden om contact te hebben. We gebruiken met name WhatsApp, FaceTime en Skype. Ook telefonisch contact of een live-meeting behoort tot de mogelijkheden.

Responsive? Wat betekent dat?

Websites worden al lang niet meer alleen via de computer of laptop bezocht. Het is daarom belangrijk dat je website, blog of shop ook goed toegankelijk is voor andere devices. Responsive wil zeggen dat de website schaalbaar is en zich automatisch aanpast, zodat de bezoeker een optimale ervaring heeft.

Jullie maken gebruik van themes voor de vormgeving, wat moet ik me daarbij voorstellen?

De vormgeving van de website, dat wat bezoekers van jouw website zien noemen we ook wel een theme of thema in goed Nederlands. We maken gebruik van thema’s die door webdesigners worden ontwikkeld. Ieder z’n vak. Groot voordeel is dat dat aanzienlijk wat tijd bespaart en dus financieel aantrekkelijk is. De prijzen van de thema’s variëren van zo’n €15,- tot €300,-. Voor prijzen rond de €100,- zijn er al heel bruikbare en complete themes te vinden. Op basis van jouw wensen passen we de thema’s aan, zodat ze passen bij de uitstraling die jij wenst en de doelen die je in gedachten hebt. Je kunt ervoor kiezen om zelf te zoeken naar een geschikt thema, maar we kunnen je ook helpen door een aantal suggesties te doen in het plan van aanpak.

Hoe lang duurt het voordat mijn website af is?

Dat hangt natuurlijk af van de wensen en de complexiteit van de te bouwen website of shop. Het varieert van een halve week tot een maand of twee. De tijdsindicatie geven we altijd weer in het plan van aanpak.

Hoe zit dat met betalen?

We factureren meestal achteraf. Je kunt de wijze van factureren ook terugvinden in het plan van aanpak. Bij grote projecten maken we hierin in overleg soms een andere keuze. We sturen een factuur die je kunt betalen per bankoverschrijving of via iDeal.

O.k, mijn website is gebouwd en de factuur is betaald. Welke vaste kosten heb ik dan nog?

Geen... Dat is een van de voordelen van WordPress. WordPress is gratis software onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL). Je betaalt dus geen vaste abonnementskosten.

Het is uiteraard mogelijk om het beheer en onderhoud aan ons uit te besteden. Je kunt daarvoor kiezen uit een van onze abonnementen.

Digitale nomaden. Iets met noorderzon?

Absoluut niet! Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn over ons werk en maken af waaraan we begonnen zijn. We staan gewoon ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hebben een bedrijfsadres in Nederland. No worries!

Hebben jullie ervaring met het bouwen van websites?

Ja, dat hebben we. We zijn dan wel klein, maar hebben al verschillende websites gebouwd. Sinds 2018 doen we dat officieel via een onderneming. Ons portfolio is daardoor nog niet zo groot. Eerder hebben we ook een aantal keer een webshop gebouwd met behulp van de software van Magento. We hebben er nu voor gekozen om uitsluitend met WordPress te werken.

Hebben jullie ook verstand van de nieuwe privacywetgeving?

Laten we vooropstellen: we zijn geen juristen. We kunnen wel zeggen dat we goed op de hoogte zijn van de basale regels die sinds 25 mei 2018 gelden. We zullen deze regels uiteraard respecteren en de website zo inrichten dat we aan deze regels voldoen.