WordPress?

 

CMS

WordPress is een veelgebruikt contentmanagementsysteem (cms). Het systeem is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar wordt door een grote groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is vrije software onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL). Ook grote bedrijven zoals NRC, HP/De Tijd, Spotify en Tele2 gebruiken deze software.

 

Gebruiksgemak

WordPress vormt dus de technische basis voor de website. Je gebruikt deze omgeving ook om je website na oplevering zelf aan te passen. Zo kun je eenvoudig teksten beheren, afbeeldingen toevoegen of de opmaak van een pagina aanpassen. Geen ingewikkelde programmeertaal, maar een intuïtief en gebruiksvriendelijk programma.

 

Vormgeving

Voor de vormgeving van je website maken we gebruik van themes. Er is een enorm aanbod van thema’s die we kunnen laten aansluiten bij jouw wensen en ideeën. Uiteraard helpen we je bij het vinden van de juiste vormgeving! Goed om te weten: we doen alleen zaken met professionele theme-ontwikkelaars, zodat we de perfecte uitstraling voor jouw website kunnen realiseren.

 

Extra functionaliteiten

Een groot voordeel van WordPress is dat er wereldwijd heel veel mensen bezig zijn met de ontwikkeling van de software. Er zijn heel veel plugins te vinden die je kunnen helpen om extra functionaliteiten toe te voegen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een systeem om boekingen te beheren, nieuwsbrieven te versturen, een webshop in te richten of sociale media te integreren? Geen enkel probleem! Met Wordpress regelen we het voor je!

 

Blog, website of shop?

WordPress is oorspronkelijk ontwikkeld voor het maken van blogs. Blog is een afkorting van het woord weblog en is eigenlijk niet veel meer dan een plek op internet waar artikelen worden geplaatst. De vormgeving van deze weblog is door de tijd heen steeds belangrijker geworden. Door de toegenomen functionaliteiten is het daarom ook heel goed mogelijk om een website of zelfs webshop te ontwikkelen binnen WordPress. Veel (inter)nationale bedrijven gingen je al voor.

Voor het ontwikkelen van een webshop maken we gebruik van de plugin WooCommerce. WooCommerce is ontwikkeld als webshopplugin voor WordPress en is uitgegroeid tot een van de meest populaire webshopsystemen. De plugin is wereldwijd al miljoenen keren gedownload en toegepast.